Tips för en smalare jul

Kan ni också bli trötta på allt detta forsseri som verkar höra ihop med julen? Jag har i alla fall bestämt mig för att inte vara i ständig matkoma sista veckan i december. Därför tänkte jag dela med mig av några riktlinjer som jag tänker följa i jul.

  1. Skippa det du inte tycker om. Vem är det som har sagt att man måste äta allt på julbordet? Det är fullkomligt onödigt tycker jag. Välj bort det du inte gillar, det finns ingen anledning att tvinga i sig maten.
  2. Undvik det feta. Skippa sillen i den gräddiga såsen och ät inte för mycket Janssons frestelse. Dessa är två feta rätter som kommer att göra dig mätt på en gång. Strunta i dem och ät mer av något annat istället.
  3. Varva med sallad. Allt behöver inte vara kött kött kött på julbordet. Gör ett par fräscha sallader för lite variation.
  4. Tänk på drickan. Julmusten är en riktig sockerbomb, är den verkligen nödvändig? Och all denna julöl med kalorierna som följer. Drick bara det du tycker om, och inte för att du måste.
  5. Ät julgodis med måtta. Klart det hör till med lite knäck och kola. Men du behöver faktiskt inte äta dig mätt på det.