Vindaloo-kyckling

Vindaloo är väldigt enkelt att göra, den enda förberedelsen man behöver göra är att låta kycklingen marineras över natten. Man behöver ha en hel del kryddor hemma men om man väl köpt in dom räcker dom till flera omgångar. Mina barn älskar det här receptet!

Vindaloopasta, Du behöver:

1 tesked hela nejlikor
6 stycken vitlöksklyftor
1 tesked hela svartpepparkorn
2 stycken 5 cm kanelstänger
Frön från 4 stycken kardemummor (svarta)
8 torkade chilis, utan kärnorna
2 teskedar paprikapulver
1 tesked socker
½ tesked gurkmeja
1 deciliter vinäger
1 tesked salt
500 g kyckling skuren i små bitar

Blanda ner kryddorna i vinägern och kör i mixer tills det blir en helt slät smet. Blanda kycklingen med vindaloo och låt stå i kylen över natten

 För tillagningen behöver du

Rapsolja
2 finhackade gula lökar
1 matsked fint riven ingefära
2 stycken hackade tomater

Gör såhär

  • Stek löken i en gryta med ordentligt med olja
  • Tillsätt ingefära när löken är gyllenbrun och stek i någon minut till
  • Lägg i det marinerade köttet och tomaterna stek tills oljan börjar separera från kryddblandningen
  • Häll på 2 ½ deciliter vatten och låt det puttra i ungefär 40 minuter med locket på
  • Ta bort locket och låt grytan stå och puttra till konsistensen blir lagom krämig
  • Servera med ris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *